9,0/10

Klantbeoordeling

Europese merk

Verzekerd van kwaliteit

1 WERKDAG!

Wij leveren uit voorraad

Gespreid betalen

achteraf & rentevrij

Search

Akoestische panelen monteren: gebruik onze eenvoudige stappenplan

Wil je akoestische panelen monteren in je woonkamer, slaapkamer of bijvoorbeeld kantoor, maar heb je eerlijk gezegd geen idee hoe je dit kunt realiseren? Geen zorgen! Je bent zeker niet de enige. Daarom hebben we een uitgebreide handleiding geschreven waarin we je stap voor stap meenemen in het proces. Laten we samen aan de slag gaan en jouw ruimte de verdiende upgrade geven!

Eenvoudige montage akupanelen

Onze akoestische panelen zijn zorgvuldig afgewerkt, waardoor er geen eindprofiel nodig is. Dit zorgt uiteraard voor een naadloze uitstraling. Onze panelen worden als een compleet kant-en-klaar product geleverd, waardoor het direct gebruiksklaar is! 

Benodigdheden voor jouw project

Eerst een sample bestellen?

Wil je onze akoestische panelen eerst ervaren? Bestel dan een sample! Ontdek de kwaliteit en stijl voordat je begint aan je project.

Stap 1: de voorbereiding

Een strakke en schone ondergrond is natuurlijk cruciaal voor een geslaagde installatie. Plaats de akoestische panelen bij voorkeur boven op de plinten voor een ruimtelijk effect en om vuil en water onder de panelen te voorkomen. Zorg ervoor dat de panelen niet beschadigen, zelfs niet tijdens het stofzuigen! 

Let op: als je besluit zonder plint en/of met wigjes te werken, verwijder de wigjes dan voorzichtig na het drogen van de lijm om beschadiging van het fineer te voorkomen.

Stap 2: Zaag de wandpanelen op maat

Meet nauwkeurig de gewenste hoogte en zaag de panelen om maat. Wij raden aan om hierbij rekening te houden met een marge van 3mm om beschadiging aan het plafond te voorkomen. 

Is de gewenste hoogte opgemeten? Top. Leg het paneel op een tafel en meet de gewenste afmeting. Zet hierbij streepjes met een potlood of pen en zaag het paneel vloeiend door. Als je een handzaag gebruikt, plak dan eerst op de zaag-plek schilders tape om splinters van het fineer te voorkomen!

Stap 3: Plaatsen van de wandpanelen

Afhankelijk van de muur of het plafond, gebruik je montagelijm, schroeven of een combinatie van beide. Onze montagelijm zorgt voor een naadloze aansluiting op de muur. Schroeven zijn ideaal voor schuine wanden of plafonds. 

Stap 3.1: plaatsen met onze montagelijm 

Draai het paneel om, verspreid het montagelijm gelijkmatig over het paneel en plaats het tegen de muur. Druk vervolgens de panelen het komende uur elke 10 a 15 minuten even goed aan. Vervolgens laat je de panelen 24 uur fixeren zodat de lijm helemaal uitgedroogd is. 

Stap 3.2: plaatsen met zwarte schroeven

Wanneer je ervoor kiest om de panelen te plaatsen met schroeven, dan raden wij het aan om dit met minimaal twee personen te doen. Persoon 1 houdt het paneel vast, terwijl persoon 2 op acht verschillende plekken gaten boort. Druk na het boren gelijk de plug in de muur, zodat je de gaatjes niet kwijt raakt. Als de plug gelijk zit met het vilt, boor je de zwarte schroef tegen het vilt in de muur.

Stap 4: Gebruik een waterpas

Het eerste panel is het belangrijkste! Zorg daarom dat het eerste panel recht zit. Wij raden het aan om hierbij gebruik te maken van een waterpas en dit niet te doen op basis van gevoel. Nadat je het eerste panel hebt geplaatst, kun je de overige panelen gemakkelijk doorplaatsen. Zet de panelen naadloos tegen elkaar aan, zodat de ruimte tussen de latjes overal hetzelfde blijft. Dit is erg belangrijk om er een mooi geheel van te maken!

Stap 5: Integreren van stopcontacten en schakelaars

Wil je ook een stopcontact of schakelaar integreren? Ook dat is natuurlijk gewoon mogelijk! Meet vanaf het laatst geplaatste paneel – tot het hart van het stopcontact. Hierna is het belangrijk om te meten vanaf de plint (of vloer) tot het hart van het stopcontact. 

Vervolgens ga je de afmetingen toepassen op het paneel. Pak een rolmaat en teken de afmetingen af op het paneel. Waar de lijnen elkaar kruisen is het hart van je stopcontact. 

Zet de boor van je gatenboor op de plek waar de lijnen elkaar kruisen. Boor het gat en trek vervolgens het stopcontact door het gat in het akupaneel. Plaats hierna het paneel aan de wand. 

Als het goed is hangt het paneel nu aan de muur, met het stopcontact erdoorheen. De volgende stap is het terugzetten van het stopcontact. Als het stopcontact goed vastzit, plaats je vervolgens het raamwerk weer terug op het stopcontact zodat alles weer netjes is afgewerkt.

Stap 6: Afwerken met eindlatten 

Het komt nog weleens voor dat je bij het laatste paneel niet eindigt in een 90° hoek (tegen een muur), maar op een rechte muur. Als dit het geval is, kun je deze netjes afwerken met onze eindlatten. Dit geeft een strakke en professioneel afgewerkte uitstraling. De eindlat plaats je met montagelijm over het uitstekende pet-vilt.

Stap 7: Deel je project met ons! 

En voila! Na het volgen van bovenstaande stappen is jouw project voltooid. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat en zullen het waarderen als je foto’s van jouw project met ons deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.akupanelgigant.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 202 reviews.